Princeton Üniversitesi Yakın Doğu Araştırmaları Bölümü Başkanı Prof. Dr. M. Şükrü Hanioğlu, 17 Haziran 2013 tarihinde Kadir Has Üniversitesi’nde "Milliyetçilik, Etnisite, Cumhuriyet" başlıklı bir seminer verdi.

Türkiye Çalışmaları Merkezi, Kadir Has Üniversitesi'nin akademik yıl açılışı vesilesiyle gazeteci-yazar Taha Akyol’un moderatörlüğünde ‘Üniversite, Türkiye, Dünya’ konulu bir panel düzenledi. Prof. Dr. Nusret Aras, Prof. Dr. Üstün Ergüder, Prof. Dr. Tosun Terzioğlu ve Prof. Dr. Aydın Uğur’un konuşmacı olarak katıldığı panel 19 Aralık 2011 tarihinde Cibali Kampüsü'nde düzenlendi.

Kadir Has Üniversitesi, Princeton Üniversitesi Yakındoğu Çalışmaları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hanioğlu koordinatörlüğünde hazırlanan "Islam, Emire, and Modernity: Turkey From the Caliphs to the 21st Century" konulu 6 haftalık yaz okuluna ev sahipliği yaptı.