Uluslararası İlişkiler Konseyi (UİK) Derneği tarafından 2008’den bu yana düzenlenen "UİK GÜVENLİK AKADEMİSİ" bu yıl 20-24 Aralık 2017 tarihlerinde Ferko Ilgaz Mountain Resort Otel’de gerçekleştirilecektir. Güvenlik Akademisi, alanında uzman araştırmacılar ile Türkiye’nin güvenlik politikası oluşum sürecinde etkili kurumların temsilcilerinin sunuşları, panelleri, güvenlik temalı simülasyonlar ve görsel eğitim metodu çerçevesinde film gösterimlerini kapsamaktadır.

Türkiye Çalışmaları Merkezi, 31 Ekim 2017 tarihinde “Transatlantik İlişkiler, NATO ve Füze Savunması” başlıklı bir panel düzenledi. Söz konusu panelde, Trump yönetiminde Türk-Amerikan ilişkilerin mevcut durumu ve geleceği, Türkiye'nin NATO'daki rolü ve halihazırda kamuoyunun gündemini meşgul eden füze savunma sistemi ele alındı.

Princeton Üniversitesi Yakın Doğu Araştırmaları Bölümü Başkanı Prof. Dr. M. Şükrü Hanioğlu, 17 Haziran 2013 tarihinde Kadir Has Üniversitesi’nde "Milliyetçilik, Etnisite, Cumhuriyet" başlıklı bir seminer verdi.