Ortak Coğrafyada Türkiye-AB İlişkileri

Kadir Has Üniversitesi Türkiye Çalışmaları Merkezi, Prof. Dr. Sinem Akgül Açıkmeşe koordinatörlüğünde yürütülen Avrupa Birliği (AB) Jean Monnet Modülü kapsamında, 18 Aralık 2017'de 14:00-16:30 saatleri arasında Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'ndeki Galata Salonu'nda “Ortak Coğrafyada Türkiye-AB İlişkileri” başlıklı bir konferans düzenleyecektir.

Türkiye-AB arasında 18 Mart 2016’da mülteciler konusunda sağlanan uzlaşıyla birlikte ilişkilere yansıyan kısa süreli iyimser havanın, özellikle son dönemde Birlik ve Türkiye’de yaşanan siyasi gelişmelere paralel olarak kaybolduğu görülmektedir. Hatta, Türkiye-AB ilişkilerine nokta koyulması veya ilişkilerin yeni ortaklık zemini üzerinde devam ettirilmesi yönündeki tartışmalar uzunca süredir kamuoyunun gündemini meşgul etmektedir. Bu çerçevede, AB’nin Türkiye ile ilişkilerinin tartışılacağı 14-15 Aralık 2017 tarihli AB Konseyi Zirvesi’nin hemen akabinde Türkiye-AB ilişkilerinin bir konferans çerçevesinde ele alınmasının yerinde olduğu düşünülmektedir.

Türkiye Çalışmaları Merkezi’nin Jean Monnet Modülü kapsamında gerçekleştirmeyi planladığı konferans çerçevesinde, Türkiye-AB ilişkilerinin geleceğine ilişkin senaryolar ile ortak coğrafyada işbirliği ve çatışma alanlarının masaya yatırılması öngörülmektedir.

Konuşmacılar:

• Prof. Dr. Atila Eralp, Kıdemli Araştırmacı, İstanbul Politikalar Merkezi
  • Prof. Dr. Meltem Müftüler Baç, Öğretim Üyesi, Sabancı Üniversitesi
  • Soli Özel, Yazar, Habertürk
  • E. Büyükelçi Oğuz Demiralp, AB Eski Genel Sekreteri
  • Prof. Dr. Sinem Akgül Açıkmeşe, Öğretim Üyesi, Kadir Has Üniversitesi (Moderatör)

Konferans dışarıdan katılıma açık olup, etkinlik dili Türkçe'dir.