Karşılaştırmalı Siyaset Atölyeleri - I

Karşılaştırmalı Siyaset Atölyesi – I

İstanbul Politik Araştırmalar Enstitüsü (İstanPol) ve Kadir Has Üniversitesi Türkiye Çalışmaları Merkezi işbirliğinde “Karşılaştırmalı Siyaset Atölyeleri” başlıyor.

Karşılaştırmalı Siyaset Atölyeleri yüksek lisans, doktora öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacılara yönelik periyodik aralıklarla düzenlenmesi planlanan bir tartışma grubudur. Söz konusu atölyeler kapsamında güncel makalelerin teorik ve metodolojik boyutlarının yazarlarının da katılımıyla tartışılmasının yanı sıra akademik fikir döngüsünün canlandırılması hedeflenmektedir.

Karşılaştırmalı Siyaset Atölyelerinin ilki 14 Mayıs 2018 tarihinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde düzenlenecek ve Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Dr. Sedef Turper’in ortak yazar olduğu “Who is Less Welcome?: The Impact of Individuating Cues on Attitudes towards Immigrants” adlı makale tartışılacaktır. Dr. Turper’in makalesini sunacağı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Sernaz Arslan’ın da tartışmacı olacağı atölyede konuşmacı  ve tartışmacının 10’ar dakikalık sunumlarının ardından katılımcıların sorularına yer verilecektir. Bu çerçevede, katılımcıların da atölyede tartışılacak makaleyi okuması ve tartışmaya aktif katılımı beklenmektedir.

Karşılaştırmalı Siyaset Atölyelerinde tartışılacak tüm makaleler ilgili atölye öncesinde katılımcılara gönderilecektir. Verimli tartışma ortamının yaratılabilmesi amacıyla her atölyenin katılımcı sayısı 20-25 kişiyle sınırlı olacaktır.

Atölye hakkındaki sorularınız için: info@istanpol.org

Başvuru için: https://goo.gl/forms/hrr5oAgI9dmOgfOM2

Yazar: Dr. Sedef Turper, Koç Üniversitesi

Makale: Who is Less Welcome?: The Impact of Individuating Cues on Attitudes towards Immigrants