Karşılaştırmalı Siyaset Atölyeleri - II

Karşılaştırmalı Siyaset Atölyesi – II

İstanbul Politik Araştırmalar Enstitüsü (İstanPol) ve Kadir Has Üniversitesi Türkiye Çalışmaları Merkezi işbirliğinde “Karşılaştırmalı Siyaset Atölyeleri” devam ediyor.

Karşılaştırmalı Siyaset Atölyelerinin ikincisi 4 Haziran 2018 tarihinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde düzenlenecek ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Doç. Dr. Şakir Dinçşahin'in "A Symptomatic Analysis of the Justice and Development Party’s Populism in Turkey, 2007–2010" adlı makalesi tartışılacaktır. Dr. Dinçşahin’in makalesini sunacağı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Tuğçe Erçetin’in de tartışmacı olacağı atölyede konuşmacı  ve tartışmacının 10’ar dakikalık sunumlarının ardından katılımcıların sorularına yer verilecektir. Bu çerçevede, katılımcıların da atölyede tartışılacak makaleyi okuması ve tartışmaya aktif katılımı beklenmektedir.

Karşılaştırmalı Siyaset Atölyeleri yüksek lisans, doktora öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacılara yönelik periyodik aralıklarla düzenlenmesi planlanan bir tartışma grubudur. Söz konusu atölyeler kapsamında güncel makalelerin teorik ve metodolojik boyutlarının yazarlarının da katılımıyla tartışılmasının yanı sıra akademik fikir döngüsünün canlandırılması hedeflenmektedir.

Karşılaştırmalı Siyaset Atölyelerinde tartışılacak tüm makaleler ilgili atölye öncesinde katılımcılara gönderilecektir. Verimli tartışma ortamının yaratılabilmesi amacıyla her atölyenin katılımcı sayısı 20-25 kişiyle sınırlı olacaktır.

Atölye hakkındaki sorularınız için: info@istanpol.org

Başvuru için: https://goo.gl/forms/xDvL6mTKVpNsgM1F2

Yazar: Doç. Dr. Şakir Dinçşahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Makale: A Symptomatic Analysis of the Justice and Development Party’s Populism in Turkey, 2007–2010