Değişen Türkiye’de Din, Milliyetçilik ve Değerler

Türkiye ve bölgesindeki gelişmeler üzerine 2002’den bu yana dış politika analizleri sunan Turkish Policy Quarterly Dergisi, 28 Haziran 2018’de Türkiye Çalışmaları Merkezi ev sahipliğinde “Değişen Türkiye’de Din, Milliyetçilik ve Değerler” konulu bir panel düzenleyecektir.

Söz konusu etkinliğin odağında Türkiye toplumunun değişen ulusal kimlik algısı, kimlik tartışmalarının yarattığı sosyal tansiyon ve ülkeyi şekillendiren değerler yer alacaktır. Gelecek nesillerin kimlik inşasında öneme sahip olan eğitim alanında dini değerlerin artan öneminden, Türkiye’nin dış politikasında önem verdiği normlara, sivil toplumdaki trendlere ve toplumda milliyetçilik ve kimlik tartışmasının sonuçlarından olan kutuplaşma yapıcı bir tartışma ortamı üzerinden ele alınacaktır.

Etkinlik, 28 Haziran Perşembe günü 10:30-13:30 saatleri arasında Kadir Has Üniversitesi B-522 Salonu’nda düzenlenecektir.

Program:

10:00-10:30 – Kayıt

10:30-12:00 – Panel Oturumu

12:00-12:30 – Soru Cevap ve Tartışma

Moderatör:

Zeynep Alemdar, Editoryal Danışman, Turkish Policy Quarterly; Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı, Okan Üniversitesi

Konuşmacılar:

Hakan Bayrakçı, Başkan, SONAR Araştırma Şirketi

Mitat Çelikpala, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı, Kadir Has Üniversitesi

Üstün Ergüder, Emeritus Öğretim Üyesi, Sabancı Üniversitesi

Ahu Özyurt, Gazeteci

Katılım Şartları:

*** Söz konusu etkinliğe katılmak isteyenlerin cemile@turkishpolicy.com adresinden Cemile Çetin’e 25 Haziran 2018'e kadar katılım bilgisi vermeleri gerekmektedir.