"İslam, İmparatorluk ve Modernite" Yaz Okulu

Kadir Has Üniversitesi Türkiye Çalışmaları Merkezi, Princeton Üniversitesi Yakındoğu Çalışmaları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hanioğlu koordinasyonunda hazırlanan "Islam, Empire, and Modernity: Turkey from the Caliphs to the 21st Century" konulu 6 haftalık bir yaz okuluna ev sahipliği yaptı. 11 Haziran-23 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen 6 haftalık eğitimin;

1.Haftası 11-18 Haziran 2011 tarihleri arasında Budapeşte/ Macaristan’da, 2.3.4.5.6. Haftaları ise 18 Haziran -23 Temmuz 2011 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.

Princeton ve Kadir Has üniversiteleri akademik kadrolarının ders verdiği programda öğrenciler, Osmanlı’dan günümüze Türkiye tarihi ve Türk toplumunun kültürel ve tarihsel değişimi hakkında bilgi sahibi oldu. Programda Kanuni Sultan Süleyman’dan, “Büyük Kurtarıcı” Mustafa Kemal’e kadar Osmanlı İmparatorluğu’ ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 16. Yüzyıldan günümüze tarihsel değişimi ayrıca, Divan edebiyatından Orhan Pamuk’a kadar Türk edebiyatı, Topkapı Sarayı’ndan modern Türk mimarisine kadar Türk kültür ve sanat hayatı örneklerle incelendi.